Sivut

13. helmikuuta 2019

VAUVALLE/TAAPEROLLE PIPOJAIhania, lämpimiä, pehmeitä ja tosi helppoja joustavia pipoja vauvalle tai vaikka 2-vuotiaallekin. Pipot joustavat ja venyvät niin hyvin että ikä-skaala on vähän laajempi näiden pipojen käyttöön.

SINAPIN VÄRINEN PIPO

Tarvitset: 2kpl Drops Nepal 50 g lankakerää, joko 5mm 20cm sukkapuikot tai 5mm 40cm pyöröpuikot, päättely neulan, 4mm virkkuukoukku.

Aloita luomalla pyöröpuikoille tai tavallisille sukkapuikoille 88 silmukka (joka jakautuu neljälle puikolle 22kpl puikko). Koko pipo on tehty joustin neulosta, eli joka toinen silmukka oikein sileää neulosta ja joka toinen nurjaa. Pituutta pipolle tulee runsaasti sillä reunat taitetaan kaksi kerroin sen verran miten omaa silmää miellyttää ja muuteen pituutta suosittelen välillä testaamaan tulevan omistajan päähän jotta piposta tulee varmasti oikean kokoinen. Pipo on sen verran pieni etten tehnyt loppu kavennuksia ollenkaan vaan lopuksi päättelyneulalla vedin saman langan silmukoiden läpi ja lopuksi kiristin ja päättelin pään. Kannattaa 8 silmukan välein vetää lanka kunnolla silmukoiden läpi välttääkseen turhat ylimääräiset solmut. Virkkuukoukulla pujottele päättely langan pätkä pipon sisuksiin. Käännä pipon reunat kaksi- tain kolminkerroin ja pipo on valmis käytettäväksi!

TUMMAN HARMAA PIPO

Tarvitset: 1kpl Drops Air 50 g lankakerä, 5mm 40cm pyöröpuikot, päättely neulan, 4mm virkkuukoukku, "hand made" tai joku muu merkki.

Aloita luomalla pyöröpuikoille 90 silmukka. Neulo ensin pipon varsi; joka toinen silmukka oikein sileää neulosta ja joka toinen nurjaa. Tee joustin neuletta sen verran että se miellyttää omaa silmää taitettuna kaksin kerroin. Pipon reunojen jälkeen kavenna kaksi silmukkaa ensimmäisellä kierroksella tasaisin välein pelkkää sileää neuloen eli 45 silmukan välein. Jäljelle jää 88 silmukkaa. Jatka pelkkää sileää neuloen loppu pipo. Pipoa kannattaa välillä testata päähän jotta piposta tulee varmasti oikean kokoinen. Pipo on sen verran pieni etten tehnyt loppu kavennuksia ollenkaan vaan lopuksi päättelyneulalla vedin samalla langalla silmukoiden läpi ja lopuksi kiristin ja päättelin pään. Kannattaa 8 silmukan välein vetää lanka kunnolla silmukoiden läpi välttääkseen turhat ylimääräiset solmut. Virkkuukoukulla pujottele päättely langan pätkä pipon sisuksiin. Käännä pipon reunat kaksinkerroin ja kiinnitä merkki pipon reunaan. Pipo on valmis käytettäväksi!

ORANSSI "CHUNKY BEANIE" PIPO

Tarvitset: 4kpl Drops Fabel 50g lankakerää (Pipo neulotaan kaksinkertaisella langalla.), 5mm 40cm pyöröpuikot, päättelyneula.

Aloita luomalla kaksinkertaisella langalla pyöröpuikoille 102 silmukkaa. neulo joustin neuletta ( 1 oikein, 1 nurin ) 23 cm. Jatka sitten sileää neuletta ja kavenna kierroksella kaksi silmukkaa. Ensimmäinen heti ja toinen 50 neulotun silmukan jälkeen. Jäljelle jää 100 silmukkaa. jatka noin 9,5 - 10 cm verran ja sitten voit aloittaa kavennukset (testaa pipoa vauvan/taaperon päähän välillä niin tulee varmasti sopiva pipo!). Ensimmäisella kierroksella neulo kaksi silmukkaa oikein ja sitten kaksi silmukkaa yhteen, jatka tätä kierroksen verran. sitten neulo kaksi tavallista kierrosta. Ja taas neulot kaksi silmukkaa oikein ja kaksi yhteen yhden kierroksen ajan jonka jälkeen tulee taas kaksi tavallista kierrosta. jatka niin kauan että kavennus kierroksia tulee kaksi. Katkaise sitten langat ja pujota päättelyneulan läpi. vedä neulalla langat silmukoiden läpi ja kiristä pää. pujota lanka pipo sisäpuolelle ja päättele pipon pää. Taita lopuksi pipon reuna kolminkerroin ja pipo on valmis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti