Sivut

25. tammikuuta 2019

CHUNKY BEANIE (OIKEASTI CHUNKY)








Tein ekaa kertaa itselleni pipon ja onnistuin siinä niin hyvin että pakko jakaa tämä ohje muillekin jotka ovat tuskailleen ikävän tiukkien ja ohuiden pipojen kanssa. Netistä löytyy paljon chunky beanie ohjeita  isoissa mitoissa mutta silti olen kuullut miten niitä ohjeita noudattaen pipot ovat jääneet vieläkin vain kireiksi ja pipot ovatkin menneet lasten käyttöön. MUTTA NYT tässä on OIKEASTI väljä, muhkea ja ihanan pehmeä chunky beanie.

Tarvitset: 5mm 40cm pyöröpuikot, 5mm 20cm sukkapuikot, 3kpl Drops Air 50g lankakerää, 4mm virkkuukoukun, päättelyneulan.

Aloita luomalla pyöröpuikoille 104 silmukkaa. Neulo noin 45cm verran joustin neuletta ( 1 oikein, 1 nurin ).Seuraavaksi neulo kaksi silmukkaa yhteen vain kerran ja jatka neulomalla sileää ilman kavennuksia. Neulo noin 12cm verran sileää neulosta. ( tai enemmänkin jos päähän sovitettaessa tuntuu ettei pipo tule peittämään päätä kavennuksien kanssa jotka aloitetaan seuraavaksi ). Aloita kavennukset, siirrä silmukat sukkapuikoille kavennusta varten. Ensimmäisellä kierroksella neulo kaksi silmukkaa normaalisti sileää ja kaksi silmukkaa yhteen ja taas kaksi silmukkaa normaalisti sileää ja kaksi yhteen. Jatka näin kierroksen ajan ja sen jälkeen neulo kolme kierrosta tavallisesti sileää. Sitten taas neulo kavennus kierros (kaksi normaalisti sileää ja kaksi yhteen). Sen jälkeen neulo yksi kierros normaalisti sileää. Vielä kerran neulo kavennus kierros ja sen jälkeen katkaise lanka (pidä katkaistu lanka riittävän pitkänä että päättely on mahdollista), pujota päättelylanka kaikkien silmukoiden läpi päättelyneulan avulla. Kiristä silmukat yhteen ja päättele kavennuspää. Pujota roikkuvat langan päät pipon neulosten sisuksiin ja taita pipo reuna neljä kierrosta.
Pipo on valmis!

14 kommenttia:

  1. Hei! Kiitos ohjeesta, täytyy testata. Minkä mittaiset nuo pyöröpuikot ovat? :)

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Joo lanka on niin ohutta että reunaa taitetaan neljä kertaa. :)

      Poista
  3. Joustinneuleen jälkeen sileää ja ensimmäisellä kerroksella kaksi silmukkaa yhteen. Yhden kerran kaksi silmukkaa oikein yhteen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elikkä joustinneuleen jälkeen kun aloitetaan neulomaan pelkkää sileää neulotaan se kaksi ensimmäista silmukkaa yhteen vain kerran. sen jälkeen neulotaan vain sileää siihen asti kun aloitetaan pään kaennukset.

      Poista
  4. Kun aletaan neuloa sileää ja kaksi yhteen kavennuksia niin neulotaanko tuo 10cm kaikki kierrokset 'kavennuksia' vai vain se ensimmäinen sileä kierros? Toivottavasti ymmärrät mitä tarkoitan
    En aivan ymmärtänyt kokemattomana neulonaja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli vain kaksi silmukkaa neulotaan yhteen ennen sileänneuleen aloitusta. Ei enempää. näin pipon sileänneuloksen osasta ei tulee liian "pussimainen". Kiitos kommentista pitääkin vähän tarkentaa tuota ohjetta. :)

      Poista
    2. Neulon siis kavennuksia vain niin että silmukoita jää 102

      Poista
  5. Mihin noita sukkapuikkoja tarvitaan ? Jos siis pyöröpuikoilla kudotaan? Nm ekaa pipoa kutova :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pään kavennusten aikana silmukat siirretään sukkapuikoille koska kavennukset ei onnistu pyöröpuikoilla. :)

      Poista
  6. Minkä kokoiseen päähän tää oli sopiva?

    VastaaPoista
  7. kuinka monta silmukkaa on kavennuksien jälkeen puikoilla jäljellä? eli siis kuinka monen silmukan läpi voin vetää päättelylangan? tein jo yhden pipon tällä ohjeella, mutta mulle jäi hirveen monta silmukkaa vielä kavennuksien jälkeenkin, tein aika monta kavennus kierrosta lisää, ei siitä tullut ihan sellaista kun olisin halunnut. Nyt olisi vuorossa uusi yritys.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Silmukoita jää loppuun aika paljon että pipo päähän tulee rypytys. Mutta jos ei pipon päähän halua rypytyksiä, joutuu kavennuskierroksia tekemään useamman. Kiitos kysymyksestä, pitää tarkentaa vielä ohjetta. :)

      Poista
  8. Olisiko kellään laittaa sovitus kuvaa pipo päässä? Sopiiko malli isohkoon päähän niin ettei näytä hassulta :)

    VastaaPoista