Sivut

14. huhtikuuta 2020

PUNAINEN CHUNKY BEANIE (AIKUISELLE)



Pitkästä aikaan tartuin pyöröpuikkoihin ja kaivoin lankakorista kauan aikaa sitten jemmaamani ihanan värisen lankakerän josta joku päivä aijoin neuloa jotain. Lopulta siitä tulikin muhkea pipo. Pipon lakkiosa on reilun kokoinen joka sopi miehelleni isoon päähän. :D

Tarvitset: 5mm 40cm pyöröpuikot, 5mm sukkapuikot (kavennukseen), 2kpl Kaupunkilanka "Kivijalka" lankakerää, päättelyneulan.

 Luo pyöröpuikoille 128 silmukkaa. Aloita neulomalla joka toinen silmukka nurjaa ja joka toinen silmukka sileää. (Oikein, nurin, oikein, nurin) tee tätä noin 24cm verran että saat pipon reunan taitettua kolmelle kerrokselle. Tämän jälkeen aloitetaan neulomaan pelkkää sileää neulosta ja ensimmäisella kierroksella neulo kaksi ensimmäistä silmukkaa yhteen. Sitten neulo 63 silmukkaa tavallisesti sileää eli kierroksen puoleen väliin ja neulo taas kaksi silmukkaa yhteen. Sitten neulotaan pelkkää sileää niin monta kierrosta että sileää neulosta on noin 12-15cm ja aloitetaan pään kavennukset (Tai päähän sovittaessa on helpompi arvioida kavennusten aloittaminen koska pään koot ovat kaikilla erit.)

Aloita kierroksen ensimmäiset kaksi silmukkaa neulomalla yhteen ja neulo 8 silmukan välein aina kaksi silmukkaa yhteen yhden kierroksen verran. Sitten neulo kaksi normaalia kierrosta. Sitten neulo 5 silmukan välein kaksi silmukkaa yhteen ja neulo taas kaksi normaalia kerrosta. (Seuraavaksi minä siirsin silmukat sukka puikoille ja jatkoin kavennuksia.) Sitten neulo 3 silmukan välein kaksi silmukkaa yhteen kierroksen verran ja neulo kaksi normaalia kerrosta. Sitten neulo yksi silmukka normaalisti ja kaksi silmukkaa yhteen kerroksen ajan. Sitten minä jätin tästä välistä neulomatta normaalin kierroksen ja jatkoin neulomalla aina kaksi silmukkaa yhteen kierroksen verran. Silmukoita jäi hyvin jäljelle että pipon päähän jäi nätti rypytys. Katkaise lanka ja vedä se silmukoiden läpi, kiristä lanka ja silmukat tiukasti yhteen ja päättele pipon pää hyvin. Pujottele pipon langanpäät pipon sisuksiin. Taita pipon reuna kolme kerrosta ja pipo on valmis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti